Uitlsag RedGiants vs Celeritas

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 12:46

Red Giants laat overwinning aan Celeritas.

De eerste wedstrijd in de tweede divisie had eigenlijk in Groningen meteen een overwinning moeten zijn. Zonder Dennis Loef (privé omstandigheden) en Nick Martina (spierblessure) begon Red Giants wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Het kwam in het eerste kwart 10 punten achter en moest in de achtervolging. Langzaam maar zeker kwam het dichterbij en in het tweede kwart werd het spel ook steeds beter. Red Giants kwam langszij in dit kwart en het ging gelijk op. De ruststand was 28-28 en de wedstrijd lag weer open. Na rust speelde Red Giants zijn beste basketball en pakte het in het derde kwart een voorsprong van 12 punten. Doordat Red Giants snel tegen fouten opliep deze wedstrijd ging dit ze in deze fase opbreken. Alle lange mannen zaten in foutenlast waardoor Lars Erik Visser ondanks dat hij niet fit was (enkelblessure) noodgedwongen toch minuten moest maken. Celeritas kwam terug in de wedstrijd doordat door de vele wisselingen het spel er niet beter op werd en werden de spelers die noodgedwongen veel minuten moesten maken vermoeid.

Celeritas kreeg halverwege het vierde kwart steeds meer overwicht en Red Giants moest snel wisselen om weer balans in het team te krijgen. Langzaam maar zeker kwam het weer dichterbij en werd de thuisploeg steeds onzekerder. Aan Red Giants kant werd men steeds geïrriteerder doordat de scheidsrechters (die overigens de hele wedstrijd constant floten verder) steeds meer calls aan de thuisploeg meegaf. Toen bij 66-60 Yarno Jager met een driepunter de stand op 66-63 bracht en met nog 20 seconden te gaan Red Giants een steal leek te pakken, maar Innes Colijn opzichtig over de lijn geduwd werd zonder dat hier een fout voor gegeven werd was de wedstrijd gespeeld. Red Giants moest een fout maken, van de twee toekende vrijeworpen raakte het er een en was het verschil met nog 2 seconden te gaan te groot om nog te kunnen overbruggen. Het verloor met 67-63, het debuut in de tweede divisie had met een overwinning moeten worden afgesloten maar desondanks kan het terugkijken op een goede wedstrijd. Aanstaande zaterdag komt Arriba uit Enschede op bezoek in de Ezingehal in Meppel.